Аваков розпочав радикальну чистку в МВС

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про початок масштабної кадрової чистки в МВС. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Авакова, сьогодні він видасть наказ, згідно з яким усі призначені раніше керівники міліції та ДАІ звільняються з посад і переходять у статус в.о.

«Дискурс з кадрів, обурення, критика та зустрічний лобізм не вщухають. Напівзаходи не допомагають. Розробив принципово нову модель кадрових рішень у системі. Вчора пізно вночі завершили обговорення концепту комплексного вирішення з головою Люстраційного комітету Єгором Соболєвим. Із сьогоднішнього дня запускаємо публічну процедуру кадрових призначень по областях», - написав Аваков.

Він також зазначив, що Люстраційний комітет разом із кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівників на місцях. «На наявні і ті, що утворилися, вакансії Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проводять публічний відбір кандидатів за участі громадськості. Механізми публічного обговорення, консультацій з громадськостю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, чорного й білого піару - все це обговорюємо й затверджуємо прозоро в короткий термін», - зазначив міністр.

Нагадаємо, що перебуваючи на посаді в.о. міністра внутрішніх справ, Арсен Аваков 26 лютого 2014 року заявив, що ті бійці «Беркуту», які не брали участі в розстрілі мітингувальників, отримають посади в МВС після атестації.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 30 обіцянок міністра МВС. З його діаграмою відповідальності можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: