РФ не гарантуватиме територіальної цілісності України – Медведєв

Читать на русском

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ не збирається брати на себе гарантії щодо територіальної цілісності України й не зобов'язана цього робити.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg, передає «Слово і Діло» з посиланням на РИА «Новости».

«Ми нічого нікому не повинні гарантувати, тому що ми ніколи не брали на себе жодних зобов'язань на цю тему, але ми виходимо з того, що найголовніше завдання – заспокоїти ситуацію на території України. Не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію», – зазначив прем'єр РФ.

Він також заявив, що гарантії повинна давати українська влада своєму народові, а також Євросоюз і США, які нібито втручаються у внутрішні справи України.

Водночас, як відомо, Росія підписала у 1994 році Будапештський меморандум, згідно з яким вона була однією зі сторін, що гарантували суверенітет України в обмін на без'ядерний статус останньої.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Петро Порошенко вважає, що Київ незабаром зможе нормалізувати відносини з Москвою.

Вчора, 19 травня, президент РФ Володимир Путін учергове дав команду повернути російські війська, які проводять навчання на кордоні з Україною, в місця постійної дислокації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: