Порошенко списав смерті одеситів на теракт

Читать на русском

Народний депутат та кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада отримала докази того, що проросійські активісти в Одесі загинули не від пожежі, а в результаті терористичного акту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Сьогодні на закритому засіданні парламенту ми отримали додаткові докази того, що ті події, які відбулися в Будинку профспілок – це був теракт. Це було використання отруйних речовин», – заявив Порошенко.

На думку депутата, міжнародна експертиза, що буде проведена на місці подій найближчим часом, має підтвердити цю версію.

Порошенко підкреслив, що все, що відбулося в Одесі 2 травня – добре організована провокація, за якою стоять російські диверсанти та місцева влада.

За останнім даними, кількість загиблих у результаті масових заворушень в Одесі сягнула 46 осіб. Як повідомлялося раніше, значна частина з них загинули через пожежу в місцевому Будинку профспілок.

Наступного ж дня керівника міської міліції Петра Луцюка було звільнено з посади. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив у трагедії місцевого прокурора Ігоря Боршуляка.

Сьогодні ж стало відомо про те, що виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов звільнив губернатора Одеської області.

«Слово і Діло» зафіксувало 76 обіцянок Петра Порошенка. 12 з них він уже виконав. Зокрема, він ще у грудні 2013 року пообіцяв, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: