Поки Порошенко обіцяє енергонезалежність, Росія нагадує про газові борги

Читать на русском

Кандидат у президенти Петро Порошенко в першу чергу розраховує на врегулювання ситуації в Україні, а опісля дасть поштовх для розвитку енергонезалежності України.

27 квітня 2014 року кандидат у президенти України Петро Порошенко заявив, що 2015 рік стане останнім, у якому Україна буде купувати газ у Росії. І вже 10 травня 2014 року Петро Порошенко заявив, через 2 роки Україна досягне енергонезалежності, пише "Слово і Діло".

Варто нагадати, що у зв'язку з несплаченими боргами за березень і квітень 2014 р. борг України перед Росією на газ зріс і склав 3,508 млрд дол., у результаті  чого «Газпром» перевів Україну на попередню оплату газу. І вже починаючи з червня 2014 року, Росія буде поставляти в Україну такий обсяг газу, за який вона заплатить попередньо.

Також варто відзначити, що Росія нагадує Україні, що борг за газ має бути погашений. Таке повідомлення розміщено на офіційному сайті компанії "Газпром".

З початку виборчої кампанії проектом «Слово і Діло» зафіксовані близько 60 його обіцянок. Порошенко не відновив бруківку в центрі Києва за добу, скоротив штат працівників Roshen та не виконав ще 7 обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: