Замість того, щоб повертати Крим, Яценюк побудує «Кримський дім» у Києві

Читать на русском

Кабінет міністрів України розпорядився створити у Києві культурно-політичний центр для кримчан.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу українського Уряду.

Як повідомляють у Кабміні, Кримський дім стане політичним, громадським, культурним, освітнім та науковим центром для національних меншин та корінних народів Криму. Урядовці вже навіть визначилися з адресою: під Кримський дім виділять будинок у центрі столиці.

«Кримський дім покликаний стати головним осередком взаємодії держави і громадянського суспільства для протидії викликам, коли частина української території окупована іноземною державою та існує загроза подальшої військової агресії проти України», - кажуть у прес-службі.

Між тим, з вирішенням більш насущних проблем кримчан та Криму справи йдуть гірше. Нещодавно «Слово і Діло» вже писало про те, що евакуйовані з півострова українці не отримують тих соціальних гарантій, які їм обіцяли політики на материковій Україні.

Щодо обіцянок про повернення Криму, який уже 2 місяці фактично відокремлений від України, то їх давали чимало політиків. Серед кандидатів у президенти повернути півострів до складу України обіцяє чи не кожен. Подібні гучні фрази не раз звучали з вуст Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Олега Тягнибока, Дмитра Яроша та багатьох інших претендентів на найвищу державну посаду.

Сам же прем’єр-міністр Яценюк поки до кінця не виконав жодної обіцянки по Криму, які він давав з початку окупації півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: