Кіровоград залишився без мера

Читать на русском

Мер Кіровограда Олександр Саінсус не забажав працювати на своїй посаді з заступниками, яких йому обрала місцева рада і пояснив своє звільнення незгодою зі внесенням змін до регламенту роботи міськради, які порушують законодавство.

«Цей проект суперечив законодавству, оскільки надавав право без узгодження з міським головою вибирати (його - ред.) заступників», - сказав Саінсус повідомляє прес-служба Кіровограда, пише «Слово і Діло» .

За його словами, Національне агентство з питань державної служби надало відповідь, в якому визнано: суб'єктом внесення до міської ради кандидатів на посаду заступників міського голови є саме міський голова. «Тому я і наклав вето на попереднє рішення, прийняте 24 квітня», - зазначив градоначальник.

Варто відзначити, що заява про відставку мера міста депутати мають розглянути на сесії Кіровоградської міської ради 29 травня. У разі задоволення заяви Радою, до виборів нового голови обов'язки мера виконуватиме секретар міської ради Іван Марковський.

Олександр Саінсус, обраний мером як кандидат від Партії регіонів чотири роки тому. За свою кар'єру Саінсус дав 110 обіцянок. Рейтинг відповідальності, зафіксований системою «Слово і Діло» склав 16 %. Йому не вдалося побудувати сміттєпереробний завод, впровадити програму «Якісна питна вода» і виконати ще 16 обіцянок. У 2014 році Саінсус збирався ввести в експлуатацію три палати для лікування ветеранів в Центральній міській лікарні, завершити реконструкцію парку і виконати ще 72 обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: