Добкін вніс у передвиборчу програму невиконані губернаторські обіцянки

Читать на русском

Як з’ясувало «Слово і Діло», кандидат у президенти України Михайло Добкін включив у свою передвиборчу програму цілий ряд обіцянок, які йому раніше не вдалося виконати на місцевому рівні.

Так, у передвиборчій програмі, з якою Добкін йде на президентські перегони, зазначено, що одним з пріоритетів соціальної політики його як майбутнього Президента стане «гарантоване збереження, щорічне збільшення та своєчасність усіх соціальних виплат». Між тим, подібна обіцянка вже звучала у 2013 році, коли він заявив, що влада до кінця року повністю погасить заборгованість по зарплаті не лише на Харківщині, але і по всій Україні. На кінець року Харківська область заборгувала своїм бюджетникам більше 74 мільйонів гривень, загальна сума заборгованості по Україні склала понад 808 мільйонів гривень.

Своїм виборцям Добкін також обіцяє державну іпотеку під 3% річних та будівництво соціального житла. У свою чергу «Слово і Діло» зафіксувало, що обіцянку побудувати для харків’ян 2 будинки у межах програми «Доступне житло» у 2013 році тодішній очільник області так і не виконав.

Не забув кандидат Добкін і про дітей, заявивши, що нова влада має гарантувати кожній дитині місце у дитячому садочку. «Слово і Діло» вирішило нагадати, що 2 роки тому він пообіцяв вирішити проблему з дитячими садочками у своєму регіоні, однак замість обіцяних 27 дошкільних закладів на Харківщині відкрилося всього 11.

Цілих 3 рази Михайло Добкін обіцяв підвищити зарплату працівникам агросектору. При цьому, усі 3 обіцянки датуються 2013 роком. Дві з них невиконані, ще одна – в процесі виконання. Чи вдасться Добкіну провалити одну й ту ж саму обіцянку втретє – з’ясується протягом найближчих місяців.

Загалом статистика Михайла Добкіна у системі «Слово і Діло» свідчить, що із загальної кількості 164 обіцянок політик виконав усього 43.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: