Для Тернопільщини придбали лише 11 автомобілів швидкої зі ста обіцяних

Читать на русском

Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян провалив низку важливих проектів з розвитку охорони здоров’я регіону, а саме: закуплено всього 11 автомобілів швидкої зі 100 обіцяних, реконструкцію перинатального центру не проведено і менше, ніж на третину реалізовано переобладнання закладів сільської медицини.

Реформу охорони здоров’я Президент Віктор Янукович ще минулого року визначив як пріоритетну. На її виконання були кинуті регіональні та центральні органи влади та їхні бюджети, однак темпи реалізації все не тішать. Зокрема, тернопільський губернатор Валентин Хоптян обіцяв закупити для сільської місцевості області близько 100 автомобілів швидкої, однак придбано було лише 11.

Зазначимо, що закупівля автомобілів швидкої минулого року в різних регіонах просувалася по-різному. Зокрема, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький пообіцяв, що закупить для області 100 автомобілів швидкої, і за підсумками року перевищив цей показник на сім пунктів. Не менше пощастило й Дніпропетровщині: колишній очільник облдержадміністрації та нинішній Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул обіцяв для області лише 60 автомобілів швидкої, а закупив 89. А ось меру Сімферополя Віктору Аєєву не вдалося закупити жодного автомобіля, хоча планувалося вісім. Єдиний чиновник, у якого обіцянка співпала з результатом став голова Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба, у якого закупили сім із семи обіцяних автомобілів швидкої.

Повертаючись до тернопільського обласного очільника Валентина Хоптяна, зазначимо, що не автомобілями єдиними «відзначився» він у роботі на посаді губернатора.

До 1 листопада 2012 року мало завершитися комплексне переобладнання всіх закладів сільської медицини в Тернопільській області, однак згідно з офіційною відповіддю Тернопільської ОДА, лише у 30% закладів медичної допомоги сільської мережі проведено ремонтні роботи. Станом на 1 листопада 2012 року нове обладнання не було завезено. Не менш драматична ситуація склалася навколо реконструкції основного корпусу регіонального перинатального центру в Тернополі, яку мали завершити минулого року. Створення перинатального центру в Тернопільській області, за словами Віктора Януковича, було провалено, хоча кошти у Держбюджеті були передбачені. За поданням Валентина Хоптяна 29 млн. грн. було надано приватній фірмі, що не мала відповідних потужностей для будівництва.

Отож підсумки роботи тернопільського очільника вражають в негативному розумінні цього слова: «освоєння коштів» триває, а медицина страждає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: