Тігіпко повчає Кубіва, як зміцнити гривню

Читать на русском

Кандидат у президенти та народний депутат Сергій Тігіпко вважає, що Національний банк має використати усі наявні ресурси для стабілізації гривні – у тому числі адміністративні.

Про це із посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

У ситуації, коли в країні тривають збройні конфлікти, покладатися на суто ринкові методи утримання курсу валюти не можна, вважає Тігіпко.

«Я вважаю, що в нинішній ситуації потрібна корпоративна домовленість про те, що банки мають утримувати курс гривні, орієнтуючись на наших експортерів», - заявив політик, і уточнив, що курс, який влаштує експортерів – 9,5-10 гривень за долар.

«Усе решта – це спекуляція. І банкіри на це можуть впливати через свої домовленості», - додав Тігіпко, який сам очолював Нацбанк України у 2002-2004 роках.

Нагадаємо, 11 квітня курс української валюти сягнув історичного мінімуму: за 1 американський долар давали майже 14 гривень. Станом на 12 травня курс гривні до долара становить 11,6.

Минулого тижня «Слово і Діло» вже писало про те, що у квітні золотовалютний резерв Національного банку зменшився на 6%.

Рейтинг відповідальності Сергія Тігіпка свідчить, що політик виконує майже кожну другу свою обіцянку. Так, зі 170 зобов’язань народного депутата, зареєстрованих у системі «Слово і Діло», він виконав 74. Водночас, ще 65 обіцянок Тігіпко не виконав.

Щоб порівняти, що обіцяв Сергій Тігіпко своїм виборцям у 2010 році та на нинішніх президентських виборах – читайте спеціальний матеріал «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: