Що обіцяв Тігіпко виборцям у 2010 році і зараз - «Слово і Діло»

Читать на русском

Сайт «Слово і Діло» порівняв передвиборні програми кандидата в президенти Сергія Тігіпка зразка 2010 і 2014 років.

У своїй нинішній президентській програмі Сергій Тігіпко приділив більше уваги зовнішній політиці та вирішенню проблем в органах влади. Втім, у порівнянні з його ж програмою 2010 року за своїм змістом вона стала більш короткою і розмитою.

Варто відзначити, що нинішня програма кандидата складається в основному з обіцянок, які були змінені або отримали деякі уточнення. Так, замість обіцянки побудувати транспортні магістралі між обласними центрами Тігіпко цього року пообіцяв будувати дороги і мости. А заявлену в 2010 році обіцянку відновити добросусідські відносини з РФ нардеп замінив обіцянкою відновити переговори з Росією і зменшити енергетичну залежність від неї.

Існує також ряд обіцянок, які були в програмі 2010 року, але з тих чи інших причин відсутні в програмі зразка 2014 року. Так, у новій програмі відсутні обіцянки у сфері охорони здоров'я та сільського господарства. Зокрема, Тігіпко обіцяв розвивати сімейну медицину і створити ринок землі, але в нинішній передвиборній програмі цих обіцянок вже немає.

Читайте також: Чим відрізняються обіцянки кандидатів у президенти (інфографіка)

Є серед обіцянок політика і такі, які в порівнянні з 2010 роком нітрохи не змінилися. Зокрема, Тігіпко так само твердо має намір створити сильну контрактну армію і ввести вибори депутатів за відкритими списками.

Системою «Слово і Діло» зафіксована 181 обіцянка Сергія Тігіпка. 72 з них, включаючи ліквідацію заборгованості по зарплаті бюджетникам, йому вдалося виконати. Ще 65 обіцянок політика, серед яких обіцянка до кінця 2012 року підписати угоду про Зону вільної торгівлі з Туреччиною - виконані не були. Решта 44 його заяв поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: