У квітні резерв Нацбанку «схуднув» майже на 6%

Читать на русском

У Державній службі статистики підрахували, що за квітень 2014 року золотовалютний фонд Національного банку України скоротився на 5,7%.

На даний момент головна фінустанова країни зберігає в золотовалютному фонді 14,2 млрд доларів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

При цьому резерви в іноземній валюті склали майже 12,5 млрд доларів, у золоті – 1,8 млрд дол.,  у цінних паперах – 28,5 млн дол.

Темпи «проїдання» фінансових запасів стрімко зростають: у березні Національний банк звітував про використання 2,8% резервних коштів. Загалом за перший квартал 2014 року золотовалютний фонд установи скоротився на 30,3%. Для порівняння: за весь 2013 рік цей показник становив удвічі меншу цифру.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», сьогодні Україна отримала перший транш кредиту після відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що перший кредит МВФ Україна використає для поповнення своїх золотовалютних запасів та стабілізації макрофінансової ситуації.

З лютого 2014 року Національний банк України очолює Степан Кубів. У системі «Слово і Діло» зареєстровано 18 обіцянок головного банкіра країни, більшість – у процесі виконання. Кубів, зокрема, пообіцяв стабілізацію національної валюти після отримання першого траншу кредиту МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: