Дорогами Одещини

Читать на русском

Голова Одеської обласної ради Микола Пундик вже другий рік поспіль повідомляє, що на ремонт дороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове виділять 8 млн. грн. З майже 300 млн. грн.,  витрачених на ремонт доріг Одеської області, на облаштування дороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове не витратили й гривні.

Будівництво 100 км нових доріг

Зокрема,  в лютому 2011-го року одеський очільник заявляв, що одним з головних пріоритетів розвитку  області на поточний рік є будівництво та ремонт доріг. Він пообіцяв, що протягом року буде побудовано близько 100 км нових доріг, «особливо в північних районах Одещини, де шляхи були просто зруйновані під час будівництва автобану Київ-Одеса». А перебуваючи з робочою поїздкою в Кілійському районі Микола Володимирович пообіцяв, що тут буде здійснено ремонт частини автомобільної дороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове.

Забігаючи наперед, скажемо, що ані ремонту дороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове, ані будівництва нових доріг в Одеській області в 2011-му році не проводилось. Однак обласний бюджет все-таки містив кошти на зазначені проекти. У відповідь на наші неодноразові письмові звернення, інформації про будівництво 100 км нових доріг отримано не було. Проте з двох офіційних листів стало відомо, що в 2011-му році на ремонт і утримання 3254 км доріг в Одеській області було витрачено 297 600 000 гривень.

Дорога Ізмаїл-Кілія-Вилкове

Ми не знаємо, які саме дороги ремонтувалися в Одеській області в 2011-му році на суму в 297 млн. грн., однак дорога Ізмаїл-Кілія-Вилкове в згадані 3254 км  не увійшла. На наш запит стосовно облаштування цієї дороги Михайло Пундик вже другий рік поспіль відповідає, що на проект ремонту дороги виділяють 8 млн. грн. (в 2012-му та 2013-му роках).

В 2011-му році Микола Пундик скаржився, що всі державні кошти направлені на підготовку до Євро-2012, якого на Одещині не проводили. Наразі сподіваємося, що під Євробаскет-2015 на ремонт доріг в Одеській області все ж виділять кошти і, можливо, щось навіть перепаде багатостраждальній дорозі Ізмаїл-Кілія-Вилкове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: