Євробаскет-2015 в Україні: нові масштабні обіцянки

Читать на русском

В рамках підготовки до проведення в Україні європейського чемпіонату по баскетболу Євробаскет-2015 у восьми регіонах країни з’являться нові спортивні арени та тренувальні комплекси.

В п’ятницю, 8 лютого, Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул презентував план дій з підготовки до проведення в Україні в 2015-му році чемпіонату по баскетболу.

Серед восьми згаданих регіонів найбільше обіцянок дісталося рідному регіону Віце-прем'єра - Дніпропетровщині. Тут в рамках підготовки до проведення баскетбольного чемпіонату планують реалізувати чотири масштабних проекти: побудувати нову багатофункціональну арену, провести реконструкцію міського Палацу спорту та побудувати новий тренувальний комплекс. Окрім того, за словами Олександра Вілкула в дніпропетровському аеропорту до початку проведення чемпіонату по баскетболу побудують нову злітно-посадкову смугу та термінал. Зазначимо, що до 2015-го року в Дніпропетровську також планують відкрити три нові станції метро.

Одещині та Києву до чемпіонату по баскетболу політики обіцяють здійснити по три інфраструктурні проекти. В обох регіонах мають з’явитися тренувальні комплекси та нові спортивні арени. До того ж в Києві обіцяють реконструювати Палац спорту, а в одеському аеропорту побудувати нову злітно-посадкову смугу та термінальний комплекс.

Зазначимо, що обіцянки одеситам до Євробаскету продублював і голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук. Він повторив, що  в Одесі буде побудувано новий Палац спорту, хоча з 2010-го року він обіцяє реконструювати старий. Завдяки Євробаскету обласний очільник також планує завершити будівництво обіцяної нової підстанції в центрі міста.

Окрім того, в південно-східному регіоні планують також побудувати два тренувальних комплекси (в Криму та Донецьку) та дві арени (в Харкові та Донецьку). А на всю західну Україну до баскетбольного чемпіонату припало лише два об’єкти: тренувальний комплекс в Карпатах та спортивна арена у Львові.

Зазначимо, що колишній Міністр інфраструктури Борис Колесніков, палкий вболівальник хокею, обіцяв будувати під Євробаскет універсальні спортивні комплекси з баскетбольною та хокейною складовими. Сподіваємось, нові керманичі уповноважених органів врахують таку ідею Бориса Вікторовича. А зважаючи на те, які суми бюджетних коштів будуть обертатися під приводом проведення Євробаскету, впевнені, що кількість обіцянок щодо масштабних проектів лише збільшуватиметься. Тому не здивуємося, якщо на нашій мапі євробаскетбольних обіцянок вже досить скоро не залишиться вільних місць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: