Турчинов вирішив ще раз пригрозити організаторам псевдореферендума

Читать на русском

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов змусить понести кримінальну відповідальність організаторів за проведення псевдореферендума «про проголошення незалежності» у Донецькій та Луганській областях 11 травня.

"Цей пропагандистський фарс (проведення референдуму - ред.) не матиме якихось юридичних наслідків, крім кримінальної відповідальності його організаторів", - зазначив керівник парламенту Олександр Турчинов, пише «Слово і Діло.

Глава парламенту зазначив, що несанкціонований референдум ніщо інше як прикриття пропагандистами «вбивств, викрадень людей і насильства».

Крім того Турчинов уточнив, що руйнівні для економіки Донецької та Луганської областей процеси, "інспіровані керівництвом Російської Федерації». Ці кроки Турчинов розцінює як повну дестабілізацію ситуації в Україні, зрив президентських виборів і повалення української влади.

Глава парламенту зазначив, що київська влада має намір вести діалог з тими представниками сходу країни, у яких немає  крові на руках».

8 травня голова Верховної Ради доручив міністру МВС України Арсену Авакову посилити охорону виборчих дільниць і комісій у Луганській і Донецькій областях. Крім того голові СБУ Валентину Наливайченко Турчинов довірив максимально посприяти офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій в їх роботі.

9 травня мер Донецька Олександр Лук'янченко оголосив про те, що не надасть сепаратистам приміщень для проведення псевдореферендума .

10 травня в.о. Президента Турчинов оголосив про проведення круглих столів по всій країні, зокрема в Донецькому регіоні. До діалогу були запрошені представники органів місцевого самоврядування,  культури,  політичних та громадських організацій та науковці Донбасу.

11 травня тимчасово виконуюча обов'язки губернатора Луганщини Ірина Верігіна заявила, що процес голосування на так званому референдумі відбувся, хоч і не охопив усі райони області.

Рейтинг відповідальності Олександра Турчинова в системі «Слово і Діло» склав 23%. Турчинов не забезпечив спокій громадянам в період травневих свят і не виконав ще 13 обіцянок69 обіцяних заяв знаходяться в стадії реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: