На півночі Луганщини ніякого «референдуму» немає – Веригіна

Читать на русском

Тимчасово виконуюча обов’язки губернатора Луганщини Ірина Веригіна заявила, що процес голосування на так званому референдумі охопив не всі райони області.

Про це вона повідомила «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Сьогодні очільниця області відвідала північні райони Луганщини й не побачила там ознак проведення референдуму. «Якщо взяти Сватове, Марківку, Білокуракине, Новопсков, тут «референдум» не відбувається. Так, протягом тижня сюди приїздили озброєні люди, намагалися залякати місцеве населення, але сьогодні тут «референдум» не проводиться», – розповіла Веригіна.

Щодо районів, де голосування все-таки відбувається, твердження про масову явку виборців також сильно перебільшене, заявила в. о. губернатора.

Крім того, в деяких містах Луганської області «волевиявлення» було організоване «під дулами автоматів», тож про жодну об’єктивність сьогоднішнього «референдуму» не може бути й мови.

Ірина Веригіна була призначена виконувачем обов’язків голови Луганської ОДА вчора, 10 травня, після звільнення з посади губернатора Михайла Болотських. Останній керував областю з 2 березня. До цього моменту Болотських дав усього 20 обіцянок, з яких виконав 4 (з них жодної – на посаді очільника області).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: