У Дещиці обурилися, що Путін поїхав до Криму без їхньої згоди

Читать на русском

Міністерство закордонних справ висловило протест щодо неузгодженого з Україною візиту до Криму президента Росії Володимира Путіна.

Про це сказано в заяві МЗС, оприлюдненій прес-службою зовнішньополітичного відомства.

«В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН «Територіальна цілісність України», а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року», – йдеться в заяві.

МЗС назвав поїздку Путіна в Крим провокацією, яка спрямована на ще більше нагнітання напруженості у відносинах України та Росії.

Зовнішньополітичне відомство ще раз звернулося до Росії з вимогою повернутися до «цивілізованих методів» у відносинах з Україною і скасувати незаконні рішення щодо анексії Криму.

Нагадаємо, сьогодні Путін прибув у Севастополь, щоб взяти участь в урочистих заходах з нагоди 9 травня.

7 травня президент Росії закликав сепаратистів на сході України не проводити 11 травня «референдуму» щодо федералізації країни чи проголошення незалежності окремих її областей.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 10 обіцянок в. о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці. Зокрема, 3 березня він обіцяв, що уряд використовуватиме всі механізми СНД для врегулювання кризи в Криму.

13 квітня міністр пообіцяв ввести візовий режим для росіян у відповідь, якщо Росія ухвалить таке рішення в односторонньому порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: