Соболєв обіцяє люструвати не лише президента, а й весь держапарат

Читать на русском

Очільник люстраційного комітету Єгор Соболєв заявив, що відомство уже підготувало проект Закону про люстрацію.

Як повідомив Соболєв, люстраційний комітет визначився з низкою державних посад, які точно не зможуть посісти нечисті на руку чиновники. «І ось нарешті - закон про люстрацію не лише Януковича з його силовиками, не лише суддів, які тероризували Майдан, а й всієї державної машини. Яка, як вже видно, нікуди не поїде, якщо ми її не очистимо», - написав на своїй сторінці в Facebook Єгор Соболєв, повідомляє «Слово і Діло».

До цього списку увійшла вся президентська адміністрація, прем’єр-міністр із заступниками й службовцями апарату, судді всіх без винятку судів, керівники місцевих адміністрацій та їхні заступники й навіть ректори ВИШів. Що ж до конкретного переліку осіб, які вже не зможуть посісти вказані посади, то серед них значаться Віктор ЯнуковичМикола Азаров і всі, хто обіймав посади їхніх радників, помічників та керівників адміністрацій. Під професійні обмеження підпадуть також силовики та судді, причетні до ряду неправомірних рішень, у тому числі – до вбивств та затримань євромайданівців. Серед тих, хто не буде претендувати на високі державні пости є навіть колишні співробітники КДБ та партійні керівники СРСР та усіх союзних республік.

Варто зазначити, що це лише перша редакція закону, тож Єгор Соболєв закликає усіх небайдужих долучитися до вдосконалення проекту.

Нагадаємо, «чисткою» владних структур також займається Тетяна Чорновол - очолюваний нею Антикорупційний комітет вже склав список корупціонерів, до яких найближчим часом буде прикута пильна увага правоохоронців.

Єгор Соболєв з березня 2014 року – голова Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України. У системі «Слово і Діло» на даний момент не зафіксовано жодної його обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: