Квіт поквитається за кримське майно

Читать на русском

У Міністерстві освіти України обурені рішенням кримської влади націоналізувати майно вищих навчальних закладів півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

У МОН нагадують, що права України на кримські виші закріплені Віденською Конвенцією. Оскільки незалежність Криму та подальше приєднання його до Росії не були визнані міжнародним співтовариством, дії самопроголошеного кримського уряду в Києві сприймають як порушення міжнародного законодавства.

«Сьогоднішні дії російської сторони грубо порушують норми міжнародного права і спонукають до застосування всіх передбачених законодавством та міжнародною практикою засобів протидії будь-яким формам націоналізації», – підкреслили в Міносвіти.

У відомстві Квіта також нагадали, що після розпаду Радянського Союзу Україна дозволила функціонування на своїй території філій російських вишів. Йдеться, зокрема, про українські відділення Московського університету імені Ломоносова, Освітню установу профспілок «Академія праці та соціальних відносин», Кримську філію Державного морського університету імені Ушакова.

Наразі факт незаконної націоналізації кримської власності Міносвіти розглядатиме урядова комісія, яка і зробить висновки щодо подальших дій.

Раніше Сергій Квіт пообіцяв спростити кримським випускникам процес переведення до інших українських вишів, і свого слова дотримав.

Загалом «Слово і Діло» занесло у свій реєстр 49 обіцянок міністра освіти і науки Сергія Квіта. Які з них він виконав, а які лише задекларував, дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: