Турчинов назвав Росію нецивілізованою державою

Читать на русском

Виконувач обов’язків Президента та спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що жодного діалогу з озброєними повстанцями на сході країни бути не може.

Цю заяву опублікувала прес-служба Президента у відповідь на вчорашню заяву президента Росії про те, що Україна має створити умови для переговорів із прихильниками федералізації, що нині безчинствують на сході. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Турчинов наголосив, що українська влада готова йти на компроміс, але переговори з терористами не вестиме. «Ми готові обговорювати ці питання з представниками місцевого самоврядування, з громадськими активістами та підприємцями Донецької і Луганської областей, однак із озброєними злочинцями, на руках у яких людська кров, цивілізовані держави розмову не ведуть. Відповідно до закону, їх знешкоджують», – заявив голова держави.

Виконувач обов’язків Президента спростував заяви свого російського колеги, що українські силовики буцімто проводять у Донецькій та Луганській областях «каральну операцію». «Силові структури захищають життя та здоров'я громадян у межах антитерористичної операції, яка проводиться проти терористів, диверсантів та інших злочинців», – наголосив Турчинов.

Нагадаємо, вчора, 7 травня, президент Російської Федерації Володимир Путін звернувся до донецьких сепаратистів із проханням перенести так званий референдум 11 травня з тим, щоб дати сторонам можливість домовитися. Російські ЗМІ також заявили, що військові РФ відходять від українських кордонів. Щоправда, в Міноборони цю інформацію поки не підтверджують.

Раніше Олександр Турчинов заявляв, що 9 травня українцям слід бути готовими до провокацій з боку російських диверсантів, а голова СБУ Валентин Наливайченко виніс попередження мерам міст південного сходу про відповідальність за підтримку сепаратизму.

Олександр Турчинов виконав 24 зі 107 обіцянок, зафіксованих у системі «Слово і Діло». Зокрема, в. о. Президента заявив, що 8 травня парламент розгляне закон про посилення відповідальності за сепаратизм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: