Турчинов очікує провокацій на травневі свята

Читать на русском

В. о. Президента, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що в Україні на травневі свята готується ряд провокацій, а також розповів, чому АТО виявилася неефективною.

«Саме на ці свята ті, хто працює проти країни, намітили активні дії з дестабілізації ситуації», - сказав Турчинов в ході наради з головами облдержадміністрацій у Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Він також підкреслив необхідність розробити ряд заходів, щоб уникнути важких наслідків цих провокацій і стабілізувати ситуацію в Україні.

Також в. о. президента доручив створити в кожній області батальйони територіальної оборони. За його словами, кожен голова облдержадміністрації повинен знати плани індивідуальної оборони свого регіону.

Турчинов розповів, що ці батальйони повинні формуватися не стільки з професійних військових, скільки з патріотів. «Ми будемо спиратися не стільки на тих, кого вчили воювати, хто отримує за це плату, ми будемо спиратися на справжніх патріотів, на справжніх громадян України, які сьогодні зі зброєю в руках готові захищати Україну», - сказав він.

Разом з тим, Турчинов розповів, чому антитерористична операція не мала успіху. За його словами, силові заходи є неефективними в умовах значного скупчення людей.

«Наступна проблема - це досить велика кількість цивільного населення, обманутого російською пропагандою, які підтримують терористів і сприяють захопленню адміністративних будівель і дестабілізації ситуації в регіонах», - зазначив голова ВР. Він також додав, що силовики не виконали завдання з локалізації терористів і їх знищення.

Як відомо, вчора в Луганську проросійськи налаштовані активісти захопили ряд адміністративних будівель. Зокрема, сепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури, обласної державної телерадіокомпанії та будівлю Головного управління МВД в Луганській області.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 99 обіцянок Олександра Турчинова. Скільки з них були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: