США відкрито фінансують українську опозицію - експерт

Читать на русском

США реалізовують стратегію послаблення впливу Росії в пострадянському просторі, відкрито фінансуючи українську опозицію.

Про це на конференції в «РИА Новости» заявив президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко.

«Сполучені Штати не приховують, що платять гроші, самі заявляють, що дають їх на підтримку опозиційної активності», - сказав він.

«Війна йде не за Україну, а за Європу, тому що зміцнення Росії на Україні, вступ України в інтеграційні проекти наступним кроком тягнуть за собою єдиний економічний простір від Лісабона до Владивостока вже в практичному сенсі. Це означає витіснення США з Європи», - сказав Іщенко.

«Для США склалася сприятлива ситуація на Україні. Вони намагаються прибрати свого геополітичного суперника за Урал. Вони, природно, намагаються його дестабілізувати», - зазначив експерт.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США і Європа не будуть надавати фінансову допомогу Україні, якщо вона не стане на шлях реформування.

У свою чергу, політолог Тарас Березовець заявив, що за рахунок мільярдних кредитів Росія намагається утримати владу в Україні і законсервувати її.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: