Аваков звинуватив одеського прокурора у співпраці з заколотниками

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що прокурор Одеси допомагав проросійськи налаштованим активістам, що спровокували вуличні бійки та пожежу в місті 2 травня.

Про це урядовець повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

За словами міністра, в той час, коли в місті вже почалася хода футбольних уболівальників, Ігор Боршуляк зібрав керівників місцевої міліції на екстрену нараду.

Після того, як міліція затримала заворушників, саме прокурор наказав не вивозити їх із міста: «Більше 100 затриманих у ніч після заворушень та смертей міліція мала намір етапувати для суду та тримання під вартою в інший регіон негайно, що могло б попередити можливі заворушення. Прокурор заборонив».

Третім фактом, що свідчить про зраду Боршуляка, Аваков вважає те, що саме він дав наказ відпустити затриманих, коли на подвір’я міського управління МВС Одеси увірвались активісти Антимайдану.

За останніми даними, в результаті пожежі та вуличних зіткнень в Одесі 2 травня загинули 46 людей. Міліція затримала підозрюваних в організації заворушень, однак пізніше проросійськи налаштовані протестувальники змусили правоохоронців відпустити затриманих.

Своєю чергою, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що причина трагічних подій в Одесі – в хибній кадровій політиці МВС.

У місті триває жалоба за загиблими. Вчора прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв сім’ям загиблих матеріальну допомогу.

«Слово і Діло» зафіксувало 45 обіцянок Арсена Авакова. 13 з них він виконав. Які обіцянки міністра так і залишилися невиконаними, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: