Таруті федеративна Україна не потрібна

Читать на русском

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута  заявив, що Донбас виступає за децентралізацію влади, але не за федералізацію країни.

«Сьогодні тема федералізації вже неактуальна», – сказав Тарута в ході наради з питань децентралізації влади, передає кореспондент «Слова і Діла».

Губернатор зазначив, що повністю підтримує пропозиції Донбасу з питань реформи місцевого самоврядування та підкреслив, що вони були враховані київською владою. «Київ сьогодні нас чує і максимально йде назустріч», – заявив Тарута.

Своєю чергою, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність передати самоврядування в руки регіонів і зазначив, що з цього питання «Київ порожняк не жене».

Обіцянки з децентралізації влади дав позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко  ще 8 квітня. На його думку, це головне питання, яке влада повинна вирішити до президентських виборів.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав обіцянку змінити Конституцію України щодо децентралізації влади в цілому до кінця 2014 року.

Варто зазначити, що питання рефом місцевого самоврядування та децентралізації влади в. о. Президента України Олександр Турчинов  обіцяв вирішити до листопада 2014 року.

Нагадаємо, Сергій Тарута з 2 березня – голова Донецької облдержадміністрації. В системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Тарути. Одну обіцянку про те, що після 14 березня 2014 року кривавих заворушень у Донецькій області більше не буде, чиновник не виконав. Ще 19 обіцянок, серед яких обіцянка стабілізувати ситуацію в Донецькій області й не дати можливості терористам панувати там, поки залишаються в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: