Наливайченко вирішив звинуватити населення східних областей

Читать на русском

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає, що через мовчазну згоду місцевого населення з діями сепаратистів силовикам не вдається стабілізувати ситуацію в Донецькій та Луганській областях.

Про це з посиланням на «Радіо Свобода» пише «Слово і Діло».

«Ми чітко доповіли сьогодні парламенту про те, що ситуація в Донецькій і Луганській областях є дуже серйозною, оскільки мирне населення, люди, які там проживають, перебувають під серйозним інформаційним впливом і не довіряють до кінця зусиллям ані правоохоронних органів, ані СБУ, ані Міністерства оборони, які за рішенням РНБО спрямовані виключно на ліквідацію терористів», – підкреслив Наливайченко.

Керівник СБУ додав, що, незважаючи на те, що силам АТО протистоять професійні й добре озброєні бойовики, українські правоохоронці й військові діють максимально обережно, аби не завдати шкоди місцевому населенню.

Вчора, 5 травня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що під Слов’янськом іде бій проти 800 терористів. Пізніше він повідомив, що втрати сил АТО становлять 4 людини вбитими та 20 пораненими.

Системою «Слово і Діло» зареєстровані 37 обіцянок Валентина Наливайченка. З них він виконав 11, однак удвічі більше зобов’язань голови СБУ нині чекають на виконання. Так, 13 квітня Наливайченко заявив, що українські силовики будуть знищувати сепаратистів, якщо ті відкриють вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: