Аваков повідомив про бій з 800 бойовиками на околицях Слов'янська

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в даний момент на околицях Слов'янська біля одного з блокпостів йде бій із озброєними сепаратистами.

«Зранку загін АТО розкрив засідку і бойове угруповання терористів. Йде новий бій, є поранені з обох сторін», – повідомив Аваков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

За його словами, терористи застосовують важке озброєння, стріляють з великокаліберної зброї, застосовують міномети та іншу техніку. За словами голови МВС, поранені є з обох сторін. Разом з тим, за словами міністра, виконання завдань антитерористичної операції ускладнюється прагненням не завдати шкоди мирному населенню.

У свою чергу, командувач Національною гвардією Степан Полторак зазначив, що українські силовики мають справу з дуже добре організованим і підготованим супротивником. За його словами, серед бойовиків є чеченці.

Командувач Нацгвардією також розповів, що бойовики намагаються вирватися з міста й не дати силам АТО розширити зону впливу. «Ми затиснули їх фактично у Слов'янську. Кільце стискається, тому вони чинять опір», – сказав він.

Полторак зазначив, що за даними розвідки, сили супротивника складають близько 800 осіб, які безпосередньо беруть участь у бойовому зіткненні.

За даними прес-служби Міністерства внутрішніх справ України, в ході бою в Слов'янську з боку сил МВС загинуло 4 співробітники, ще близько 30 поранено.

Як повідомлялося раніше, в районі Слов'янська – Краматорська Донецької області проходить активна фаза антитерористичної операції. Про це повідомив 2 травня голова МВС Арсен Аваков.

«Слово і Діло» зафіксувало 46 обіцянок Арсена Авакова, з яких він виконав 13. Які обіцянки міністра так і залишилися невиконаними, дивіться в нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: