У Коваля планують повернути Україні "Тернопіль" та "Черкаси"

Читать на русском

Українською та російською сторонами узгоджено план повернення ВМС України кораблів і суден, які були захоплені Росією під час окупації Криму.

«Згідно з планом передача кораблів і суден триватиме до 17 травня цього року», – пише видання Міністерства оборони «Флот України», інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, передбачається повернення корвета «Тернопіль», морського тральщика «Черкаси» та інших плавзасобів. Дата виведення ВДК «Костянтин Ольшанський» поки не визначена у зв'язку з необхідністю повного розблокування фарватеру озера Донузлав.

«У план повернення кораблів включено й підводний човен «Запоріжжя», але остаточне рішення по ньому ще не прийнято», – наголошується в повідомленні.

У повідомленні також сказано, що 4 травня перегінна команда ВМС України вирушила з Одеси до Севастополя для забезпечення передачі українській стороні санітарного катера «Сокаль», артилерійського катера «Добропілля», буксира «Дубно», катера зв'язку «Коростень» (колишня «Шулявка») й водолазного судна «Почаїв».

7 травня планується передача українській стороні морського буксира «Корець» і рейдового буксира «Красноперекопськ».

Нагадаємо, 1 квітня 2014 року в. о. заступника голови АП Андрій Сенченко заявив, що виведення майна військового флоту з Криму почнеться до 6 квітня, але обіцянку не стримав. У свою чергу 11 квітня 2014 року в. о. міністра оборони України Михайло Коваль пообіцяв, що з Криму буде виведений весь український флот, крім кораблів, що підлягають утилізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: