У Литвина ввели нову позначку: «Відмовлено у в'їзді»

Читать на русском

Держприкордонслужба повідомляє, що у зв'язку з заходами щодо гарантування національної безпеки та з метою недопущення в'їзду на територію України радикально налаштованих осіб вводиться особлива позначка: «Відмовлено у в'їзді в Україну».

«Нововведення дозволить швидше виявляти осіб, яким було відмовлено в перетинанні державного кордону при їх повторних спробах в'їхати в Україну», – йдеться в повідомленні Держприкордонслужби, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, нова позначка буде проставлятися в паспортних чи інших документах іноземців або осіб без громадянства, яким за обгрунтованим рішенням уповноваженої особи органу охорони державного кордону було відмовлено в перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну в порядку, передбаченому чинним законодавством.

У Держприкордонслужбі зазначають, що нововведення дозволить швидше виявляти осіб, яким було відмовлено в перетинанні державного кордону при їх повторних спробах в'їхати в Україну. «При цьому рішення про встановлення законних підстав для перетинання державного кордону буде ухвалюватися з урахуванням обставин попереднього непропуску на територію нашої держави», – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Держприкордонслужба України посилила заходи прикордонного контролю в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні у зв'язку з можливими провокаціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: