У Пашинського вирішили подякувати «беркутівцям»

Читать на русском

В. о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський повідомив, що у складі підрозділів МВС бойові завдання на південному сході України сьогодні виконують у тому числі колишні співробітники спецпідрозділу «Беркут».

«Після проведення переатестації і внутрішнього розслідування щодо подій у центрі Києва на початку цього року і встановлення непричетності до масових вбивств учасників акцій протесту ці співробітники були допущені до подальшої служби в лавах МВС», – цитує Пашинського сайт Президента України, пише «Слово і Діло».

За його словами, у складі підрозділів МВС бойові завдання на сході та півдні України сьогодні виконують в тому числі й колишні співробітники розформованого спецпідрозділу «Беркут».

Він також повідомив, що «компетентними органами України» прийнято рішення про те, що до кримінальної відповідальності будуть залучатися виключно ті працівники, за якими слідство встановило безпосередню участь у вбивствах на Майдані.

«Велике спасибі кожному співробітнику МВС, який чесно виконує свій обов'язок із захисту України», – додав в. о. голови АП.

Як повідомлялося, голова МВС Арсен Аваков 26 лютого повідомив про розформування спецпідрозділу «Беркут». У свою чергу Генеральна прокуратура України заявила про затримання декількох бійців спецпідрозділу «Беркут» за підозрою в розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві.

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 14 обіцянок Сергія Пашинського, з яких він устиг виконати тільки одну. Решта обіцянок знаходяться в процесі виконання. Зокрема, чиновник пообіцяв піти у відставку після президентських виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: