Затримані перші підозрювані в масових вбивствах на Майдані – Махніцький

Читать на русском

Генеральна прокуратура заявила про затримання декількох бійців спецпідрозділу «Беркут» за підозрою у розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

«Під час проведення слідчих дій були застосовані нові криміналістичні методи, і був затриманий ряд працівників спецпідрозділу «Беркут», це спеціальна рота, бійці якої підозрюються у вбивстві та розстрілі людей», - заявив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, повідомляє «Слово і Діло».

Глава ГПУ зазначив, що мова йде про «чорну роті» спецпідрозділу «Беркут», якій видавали вогнепальну зброю, включаючи снайперські гвинтівки.

Заступник генпрокурора Олексій Баганець в свою чергу уточнив, що бійці «Беркута», зокрема київського, вогнепальної зброї не отримували. За його словами, вогнепальна зброя отримувала тільки спеціальна рота. «Їхнім завданням було, так вони зараз пояснюють, але ми їм до кінця не віримо, відстрілюватися від наступаючих мітингувальників і дати можливість основним силам «Беркута», які були беззбройні і мали лише спецзасоби, відступити по вулиці Інститутській в район Банкової», - пояснив Баганець.

Раніше в.о. генпрокурора повідомив, що правоохоронним органам вдалося встановити особи снайперів, які стріляли у центрі Києва. Снайперська стрілянина велася з готелю «Україна», а також на вулицях Інститутській і Банковій.

Нагадаємо, за офіційними даними, в ході акцій протесту в Україні загинули в січні-лютому 103 людини.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 12 обіцянок Олега Махніцького. 2 з них - перегляд справ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і звільнення Павличенко до 26 лютого, - йому вдалося виконати. Решта 10 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: