Опозиція, як і обіцяла, розформовує «Беркут»

Читать на русском

Обіцянка народного депутата від фракції «Батьківщина» Геннадія Москаля стосовно ліквідації спецпідрозділу «Беркут» була виконана – його поки ще колега по фракції, виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков підписав відповідний наказ. 

«Беркута» більше немає. Підписав наказ №144 від 25 лютого 2014 року «Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції громадської безпеки «Беркут», - написав Аваков на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Нагадаємо, 2 грудня 2013 року Геннадій Москаль заявив, що зробить все можливе, аби розформувати «Беркут», який, за його словами, став знаряддям влади для репресій проти мирних громадян.

В свою чергу 12 січня 2014 року голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування протиправних дій міліції та «Беркуту» проти громадян України під час мирних акцій протесту – і ця обіцянка була також виконана.

16 січня 2014 року Верховна Рада підтримала проект постанови №3832 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року».

Також 12 січня Яценюк обіцяв ліквідувати всі спецпідрозділи української міліції – «Беркут», «Грифон», «Сокіл» та ін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: