Підлеглі Литвина розповіли про ситуацію на кордоні

Читать на русском

Державна прикордонна служба констатує тенденцію погіршення ситуації на українсько-російському державному кордоні, а також збільшення кількості погроз від сепаратистів на адресу працівників відомства й керівників прикордонних загонів.

«Загальна обстановка на кордоні складна, є тенденція до погіршення. Сепаратисти не захоплюють пункти пропуску, але блокують під'їзди», – заявив на брифінгу начальник прес-служби ДПС Олег Слободян, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Він також розповів, що представники «Луганської народної армії» висували військовослужбовцям підрозділів луганського загону ультиматуми стосовно складання зброї та продовження охорони кордону під прапором так званої Луганської народної республіки.

Разом з тим спікер відомства розповів, що інформація про рух поїздів із Сімферополя до Одеси з проросійськими активістами без прикордонного оформлення не відповідає дійсності.

Слободян також поінформував, що в цей час Держприкордонслужба проводить посилений контроль усіх без винятку транспортних засобів та осіб на кордоні з Кримом у межах Херсонської області, а також у чотирьох залізничних пунктах контролю.

Як повідомлялося раніше, Держприкордонслужба заявила про посилення провокаційних дій з боку російських військ на українсько-російському кордоні. Разом з тим прес-служба відомства повідомила, що посилює заходи прикордонного контролю в пунктах пропуску на кордоні з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: