У Литвина заявили про збільшення провокацій з російського боку

Читать на русском

Державна прикордонна служба з 25 квітня констатує посилення провокаційних дій з боку російських військ на україно-російському кордоні.

«Йдеться про прольоти вертольотів і військових літаків, наприклад СУ-27, недалеко від лінії кордону. Ми також фіксуємо невідомі машини, швидше за все з апаратурою радіоспостереження, які знаходяться в безпосередній близькості від кордону», - повідомив на брифінгу начальник прес-служби ДПС Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

За його словами, з 25 квітня зафіксовано 88 випадків таких провокативних дій. «Але візуального порушення державного кордону ми не спостерігаємо», - уточнив він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи очікують прикордонники додаткового наказу у разі початку вторгнення, він сказав: «Ми сподіваємося, що вторгнення не відбудеться. Але якщо раптом таке станеться, ми відкриваємо вогонь», - підкреслив Слободян.

Нагадаємо, в. о. міністра оборони Михайло Коваль раніше заявив, що російські військові не порушували державний кордон України.

Як повідомлялося, Держприкордонслужба України посилила заходи прикордонного контролю в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні, у зв'язку з можливими провокаціями на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: