У Авакова розповіли, хто вербує українців для терористичних операцій

Читать на русском

У МВС вважають, що один із лідерів банди «Башмаки», кримчанин Чередник Микола за вказівкою самопроголошеного прем'єр-міністра Криму Аксьонова здійснює вербування осіб для участі в терористичних операціях на південному сході України.

«Для участі в таких операціях він підшукує осіб із числа колишніх учасників бойових дій на території Республіки Афганістан, колишніх військовослужбовців ЗС України та Російської Федерації, а також працівників правоохоронних органів», – ідеться в повідомленні МВС, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, групи озброюють у військових частинах Збройних сил РФ, зокрема, автоматами «Калашникова», ручними кулеметами «Калашникова» та переносними ракетно-зенітними комплексами.

У прес-службі відомства також додали, що Чередник вже сформував дві такі диверсійно-терористичні групи, чисельністю до 400 чоловік кожна, які діють зараз у районі Слов'янська.

«Він самостійно очолює ще одну таку групу, яка була озброєна 3 травня в одній із військових частин РФ на території Криму. Найближчим часом для надання допомоги своїм спільникам у Слов'янську ця група на чолі з Чередником планує перетнути державний кордон України», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що 2 травня очільник МВС Арсен Аваков повідомив про початок активної фази антитерористичної операції в районі Слов'янська-Краматорська Донецької області. Того самого дня командувач Нацгвардією України Степан Полторак заявив, що місто Слов'янськ практично повністю очищене від терористів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: