Слов'янськ практично повністю очищений від терористів - Полторак

Читать на русском

Командувач Національною гвардією Степан Полторак заявив, що Слов'янськ практично повністю очищено від терористів.

«Своїми професійними діями бійці Національної гвардії практично очистили Слов'янськ від терористів, багато з яких мали професійну підготовку», - цитує Полторака прес-служба МВС, повідомляє «Слово і Діло».

Він також повідомив, що під час виконання операції серед особового складу Нацгвардії немає вбитих і поранених.

Полторак підкреслив, що це підтверджує готовність бійців Національної гвардії України, що перебувають зараз у Слов'янську, до виконання бойових завдань «які ставить перед ними народ, влада і обставини».

Разом з тим, міністр МВС Арсен Аваков висловив сподівання, що незабаром буде сформований другий батальйон Нацгвардії. Він також зазначив, що дії бійців, які пройшли підготовку в Нових Петрівцях Київської області, на бойових постах у Слов'янську дуже ефективні та професійні.

«Я вважаю, що буде сформований другий батальйон, і Нацгвардія стане основою збройних сил внутрішнього порядку», - запевнив міністр.

Нагадаємо, 15 квітня Верховна Рада прийняла рішення призначити Степана Полторака командувачем Національною гвардією. Того ж дня секретар РНБО України Андрій Парубій повідомив, що перший батальйон Нацгвардії відправився на передову.

Як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про початок антитерористичної операції в місті Слов'янськ Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: