Аваков розкрив деталі нічної антитерористичної операції в Слов'янську

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, як пройшла нічна спецоперація по звільненню Слов'янська.

«У 4:30 ранку почалася активна фаза АТО в районі Слов'янська — Краматорська. Силами підрозділів МВС, Нацгвардії, внутрішніх сил», - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Проти українських спецпідрозділів терористи відкрили вогонь із застосуванням важкого озброєння. У тому числі гранатометів і ПЗРК. Є загиблий льотчик і поранені. Йде справжній бій з професійними найманцями», - повідомляє очільник МВС.

За словами Авакова, терористи не гребують вести вогонь, ховаючись за мирними жителями Слов'янська. «Прошу жителів Слов'янська і Краматорська не виходити на вулиці і бути обережними біля вікон», - заявив головний міліціонер країни. І уточнив, що залізничне сполучення в зоні АТО перекрито, а рух по дорогах у районі Слов'янська обмежено до мінімуму.

Читайте також: Професіоналізм та дилетантство Арсена Авакова

За словами очільника МВС, під контроль узято дев'ять блокпостів терористів в міській межі Слов'янська, а саме місто взято в щільне кільце. «Операція триває за планом», - резюмував міністр.

У той же час серед головних вимог до терористів Аваков назвав: звільнення заручників, скласти зброю і звільнити адмінбудівлі, відновити нормальне функціонування міської інфраструктури.

Арсен Аваков виконав майже третину із 45 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Втім, найбільш значущі обіцянки міністра поки що не можна віднести до виконаних. Серед них – кадрова чистка міліції у східних областях та гарантія безпеки мирним жителям, незважаючи на проведення антитерористичної операції. Ще 6 обіцянок Аваков не виконав. Які саме – дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: