Заворушення в Одесі фінансували Арбузов та Клименко – СБУ

Читать на русском

У Службі безпеки України вважають, що до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній прем’єр-міністр Сергій Арбузов та екс-голова Міністерства доходів та зборів Олександр Клименко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт СБУ.

«Провокації, які відбулися 2 травня в м. Одеса, та призвели до зіткнень і масових жертв, сталися за зовнішнього втручання та профінансовані колишніми високопосадовцями уряду Януковича, які переховуються у сусідній державі – С. Арбузовим та О. Клименком», - повідомляють у прес-службі відомства.

Там підкреслюють, що вчорашні події в Одесі – спланована диверсія, направлена на дестабілізацію ситуації на півдні України. Участь у ній брали найманці з Придністров’я у співпраці з російськими диверсійними групами. Операція мала бути значно масштабнішою, однак, як повідомляють в СБУ, терористи не отримали достатньої підтримки місцевого населення.

Нагадаємо, вчора в Одесі сталася сутичка між активістами місцевого Євромайдану, футбольними фанатами та прихильниками федералізації. У результаті вуличних зіткнень та пожежі в місцевому будинку профспілок, за останніми даними, загинули понад 4 десятки людей.

28 квітня «Слово і Діло» повідомляло про те, що колишніх високопосадовців Сергія Арбузова, Андрія Клюєва та Віктора Пшонку оголошено у міжнародний розшук.

30 квітня в Генпрокуратурі заявили, що підозрюють екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка у привласненні 6 мільярдів гривень.

Раніше у Генеральній прокуратурі повідомляли про те, що колишній президент Віктор Янукович вивіз до Росії 32 млрд доларів готівкою та використовує ці гроші на фінансування сепаратизму в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: