Тарута стверджує, що обіцянка Авакова про кадрову чистку виконується

Читать на русском

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що практично усі керівники районних відділів міліції відсторонені від роботи.

За незадовільну роботу під час нападу на мітинг «За єдину Україну» донецькі правоохоронці понесуть відповідальність, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Що стосується донецької міліції, безумовно, вона спрацювала дуже погано. Зроблені висновки та замінені практично усі начальники районних відділів», - заявив Тарута. У той же час, він підкреслив, що не всі правоохоронці спостерігали за конфліктом склавши руки.

Керівник Донецької ОДА також констатував, що у місцевої міліції є серйозні кадрові проблеми – як серед рядового складу, так і в керівництві середньої ланки.

Таким чином на Донеччині вже почали виконувати учорашню обіцянку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про проведення масштабної кадрової чистки міліції у східних областях України.

Сьогодні «Слово і Діло» вже повідомляло про намір виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова звільнити усіх керівників обласних управлінь МВС у Донецькій та Луганській областях. Він також повідомив про те, що правоохоронці не контролюють ситуацію з сепаратизмом у цих регіонах.

У саботажі свого часу звинувачували і харківську міліцію. 8 квітня Арсен Аваков заявив, що покарає правоохоронців, які не завадили штурму Харківської ОДА.

Сам Сергій Тарута дав 19 обіцянок, що були зафіксовані системою «Слово і Діло». Одне з них виконане не було: 14 березня губернатор Донеччини пообіцяв, що кривавих заворушень у регіоні більше не буде. Решта обіцянок Тарути – у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: