Турчинов вимагає звільнити керівників МВС на сході України

Читать на русском

В. о. президента України і голова Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від міністра МВС Арсена Авакова звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ у Луганській і Донецькій областях.

«Я також вимагаю від Міністра внутрішніх справ звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ у Луганській та Донецькій областях. Будуть звільнені від посад всі представники силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки», - заявив Турчинов, пише «Слово і Діло».

За словами Турчинова, переважна більшість силовиків на Сході країни не здатна виконувати свої обов'язки по захисту громадян. «Ті, так звані «правоохоронці», які зрадили Україну і почали співпрацювати з терористами, відповідатимуть перед законом», - додав він.

Голова парламенту зазначив, що також має намір повністю оновити особовий склад міліції та СБУ на сході України.

«Ситуація в Донецькій і Луганській областях показала, що у нас немає іншого виходу, як провести повне оновлення міліції і СБУ на Сході країни», - зазначив в. о. Президента.

Як відомо, вчора в Луганську проросійськи налаштовані активісти захопили ряд адміністративних будівель. Зокрема, сепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури та обласної державної телерадіокомпанії.

Нагадаємо, раніше заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявила, що у них є інформація про те, що вчора у Донецьку співробітники міліції фактично відкрили терористам двері РТПЦ і ніякого опору не чинили. Також про бездіяльність міліції на сході України заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема, а нинішній глава МВС Арсен Аваков пообіцяв провести в східних областях ширококомасштабну кадрову чистку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: