Дещиця не бачить сенсу в миротворцях ООН

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає несвоєчасним піднімати в ООН питання про введення миротворців в Україну.

«Введення миротворців ООН може бути тільки після завершення військового конфлікту, а не в період, коли він триває. Тому питання про можливе введення миротворців піднімати в ООН немає сенсу», - заявив Дещиця, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, наведення порядку в східних регіонах країни - це питання самої України. Разом з тим, він назвав провокацією заяви представників РФ про можливе введення «миротворців» в Україні.

«Ми розцінюємо їх як провокації. Адже таке рішення приймається російською стороною в односторонньому порядку і це один зі сценаріїв, який російська сторона неодноразово реалізовувала для того, щоб потім мати виправдання для здійснення агресії», - заявив глава МЗС.

Дещиця також висловив думку, що Росія здійснює щодо східних регіонів «завуальовану окупацію».

«Те, що відбувається у східній Україні - це дуже завуальована форма окупації. Російські спецпідрозділи діють на території України, захоплюють будівлі, при цьому це подається, як проведення протестних виступів нібито громадян України», - вважає він.

Як відомо, раніше постпред РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія може ввести миротворців в Україну у разі потреби. Разом з тим, в. о. Президента України Олександр Турчинов повідомив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході країни.

Загалом системою «Слово і Діло» зареєстровано 8 обіцянок Андрія Дещиці, 5 з яких в даний час знаходяться в процесі виконання. Ще одне - про підписання політичної частини угоди про асоціацію з ЄС - вже виконано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: