Сюмар намагається видати бійку на Майдані за кремлівську провокацію

Читать на русском

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар вважає, що вчорашня «смолоскипна хода» до Верховної Ради, наслідком якої стала бійка між учасниками ходи та самообороною Майдану, є однією з провокацій російських спецслужб.

Відповідний коментар вона опублікувала на своїй сторінці в «Фейсбук», передає «Слово і Діло».

«Травень буде одним з найскладніших місяців в історії країни, це очевидно. «Травневі свята» в варіанті замовлення від російських спецслужб планували почати сьогодні (29 квітня) з Майдану, з класичної «смолоскипної ходи» до ВР. Ідеальна картинка демонстрації «неофашизму» в Києві напередодні 9 травня. Вдалося зупинити силами самооборони», - написала Сюмар.

В той же час, як слідує з дописів блогерів, учасників та очевидців «смолоскипної ходи» в соціальних мережах, російські спецслужби не мають до цієї акції жодного відношення, а організована вона була молодіжними націоналістичними організаціями і окремими активістами.

Як писало «Слово і Діло», народний депутат від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль стверджує, що більша частина скандальних інцидентів в Україні не були спровоковані агентами Російської Федерації, а сталися через відсутність дисципліни у радикальних організаціях.

Наразі проектом «Слово і Діло» зафіксована одна обіцянка Вікторії Сюмар. Зокрема, 24 квітня вона запевнила, що антитерористична операція на сході України триватиме.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: