Сюмар заявила, що Україна може заблокувати деякі російські сайти

Читать на русском

Заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар заявила, що українська влада розглядає питання блокування деяких російських сайтів, а також робить все, щоб трансляція російських каналів не була відновлена.

«Зараз трансляція заборонена, і ми робимо все, щоб вона не відновилася, зокрема, і на сході, де це відбувається силовим шляхом», - сказала Сюмар на брифінгу, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Вона також повідомила, що сьогодні вивчається питання про блокування деяких російських сайтів, які використовуються терористами в Донецькій області для комунікацій. «Росія заблокувала доступ до 10 українських сайтах, очевидно, що і для нас це є актуальним, але це знаходиться тільки в процесі розробки», - уточнила Сюмар.

Також вона розповіла про намір влади посилити охорону радіотелепередавальних центрів у всіх регіонах України. За її словами, в РНБО є інформація, що вчора в Донецьку співробітники міліції фактично відкрили терористам двері РТПЦ і ніякого опору не чинили. «Досить великими групами їздять захоплювати радіотелекомунікаційні об'єкти. Ми будемо посилювати зараз охорону об'єктів і в інших регіонах», - повідомила Сюмар.

Зазначимо, що екс-губернатор Харківщини та кандидат у президенти України Михайло Добкін раніше пообіцяв подати позов до суду з метою відновлення трансляції російських каналів в Україні.

Системою «Слово і Діло» зафіксована тільки одна обіцянка Вікторії Сюмар. Так, вона запевнила, що антитерористична операція на сході України буде продовжуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: