Продан підписав договір, який ніяк не вдавалося підписати Ставицькому

Читать на русском

Українська делегація на чолі з міністром енергетики Юрієм Проданом підписала в Братиславі меморандум про реверсні поставки природного газу зі Словаччини.

Про підписання документа повідомив на брифінгу прем'єр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Щойно ми підписали зі Словацькою Республікою меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, який передбачає реверсні поставки природного газу з території Словаччини», - заявив він.

Згідно з меморандумом, Україна зможе отримувати в реверсному режимі 8 млрд куб. м газу на рік.

Нагадаємо, що системою «Слово і Діло» зафіксовано ряд заяв попереднього міністра енергетики Едуарда Ставицького, який неодноразово обіцяв підписати зі Словаччиною договір про реверс газу, але так і не зробив цього.

Зокрема, 5 червня 2013 Ставицький заявив, що договір про реверс газу зі Словаччини буде підписаний до 20 червня 2013 року, але цього не сталося.

25 червня 2013 він повідомив, що підписання угоди з постачання газу зі Словаччини в Україну очікується 4 липня, але і цього разу його прогноз не виправдався.

21 серпня 2013 Ставицький запевнив, що договір про реверсні поставки газу зі Словаччини буде підписаний у вересні поточного року, але цю обіцянку теж було провалено.

28 листопада 2013 екс-міністр пообіцяв, що підписання угоди між Україною та Словаччиною про реверсні поставки газу відбудеться через тиждень, але воно знову зірвалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: