Тарута просить Турчинова одночасно з виборами провести референдум

Читать на русском

Очільник Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута й міський голова Донецька звернувся до в. о. Президента із проханням провести всеукраїнський референдум 25 травня.

Про це Тарута заявив у ході сьогоднішньої зустрічі з Олександром Турчиновим, пише «Слово і Діло» з посиланням на донецьке видання «ОстріВ».

Тарута пояснив, що таке рішення було прийняте в ході консультацій із мерами міст, головами районних рад та адміністрацій Донеччини. Однак питання цілісності та територіального устрою на ньому підніматися не буде. Місцеві чиновники запропонували винести на референдум передачу додаткових владних повноважень регіонам України та створення муніципальної міліції.

На думку губернатора Донеччини, таке волевиявлення допоможе консолідувати українське суспільство довкола ідеї запровадження європейських стандартів життя в Україні. Тарута заявив, що законодавчі механізми, які дозволять провести плебісцит разом із виборами 25 травня, уже підготовані, і тепер справа за Парламентом.

«Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок та згода. Усі громадяни нашої країни повинні мати можливість висказати свою думку з тих питань, які реально їх цікавлять. На даному етапі – вирішальне слово за депутатами Верховної Ради», - підкреслив Тарута.

Нагадаємо, 15 квітня Сергій Тарута заявив, що готовий провести референдум у Донецькій області, якщо таке рішення підтримають керівники місцевих адміністрацій.

Раніше спікер Верховної ради та виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підкреслював, що такий референдум можливий виключно на загальнонаціональному рівні.

Сергій Тарута, що очолює Донецьку обласну державну адміністрацію з 2 березня 2014 року, роздав 19 обіцянок. Одну з яких – про неприпустимість кривавих заворушень у регіоні – йому виконати не вдалось. Ще 18 обіцянок чиновника, зареєстрованих у системі «Слово і Діло» - у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: