Турчинов не проти референдуму про федералізацію

Читать на русском

В. о. президента України Олександр Турчинов не виключає можливості проведення всеукраїнського референдуму одночасно з проведенням президентських виборів.

«Ми не проти того, щоб провести всеукраїнський референдум», - сказав Турчинов на погоджувальній раді Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

При цьому він підкреслив, що в разі підтримки такого рішення парламентом референдум може відбутися в день президентських виборів - 25 травня.

Водночас спікер висловив упевненість, що «переважна більшість українців висловиться за неподільну, незалежну, демократичну і унітарну Україну». «Це моє переконання, і я впевнений, що всі, хто тут сидить, також поділяють цю позицію», - додав Турчинов.

Нагадаємо, 6-7 квітня в Харківській, Луганській і Донецькій областях відбулися масові заворушення із захопленням адміністративних будівель органів державної влади проросійськими активістами і вимогою провести референдум про федералізацію.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив на зустрічі з представниками місцевої влади та бізнесу Східної України в Донецьку, що Верховна Рада має прийняти закон про місцевий референдум.

В системі «Слово і Діло» наразі зафіксована 81 обіцянка Олександра Турчинова, 60% з яких нині у процесі виконання, ще 30% значаться як виконані (зокрема, обіцянки щодо посилення покарання за сепаратизм та створення Національної Гвардії).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: