Незважаючи на заяви Коваля, Росія порушувала повітряний простір України

Читать на русском

Російська військова авіація неодноразово перетинала повітряний простір України під час військових навчань у п’ятницю, 25 квітня.

Такі факти зафіксували в Пентагоні, пише «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

У міністерстві оборони США стверджують, що протягом доби 25 квітня неодноразово реєстрували порушення державного кордону України російською авіацією. Однак ані в Москві, ані в Києві цю інформацію поки що не коментують.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 квітня, міністр оборони Михайло Коваль заявив, що на початку військових навчань росіяни не перетинали російсько-українського кордону. Тоді ж він запевнив, що Київ пильно стежить за маневрами армії наших східних сусідів і готовий оперативно реагувати на будь-яку загрозу.

Раніше стало відомо про те, що Росія вирішила активізувати військову підготовку в прикордонних з Україною районах нібито у зв’язку з антитерористичною операцією, що проводиться в Донецькій області, а також через військові навчання НАТО в Польщі, Литві, Латвії та Естонії. Останні, на думку міністра оборони РФ Сергія Шойгу, «не сприяють нормалізації обстановки навколо України».

«Слово і Діло» наразі зареєструвало 3 обіцянки Михайла Коваля. 1 з них виконана, ще 2 чекають на своє виконання. Зокрема, генерал-полковник пообіцяв, що з Криму буде виведений увесь військово-морський флот України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: