8 обіцянок української влади, що не злякали терористів

Читать на русском

Системою «Слово і Діло» зафіксовані щонайменше 8 обіцянок вищих посадових осіб держави, які були адресовані озброєним сепаратистам на сході України чи містили ультимативні вимоги до них.

Зокрема, 9 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав обіцянку, що напружена ситуація у трьох східних областях вирішиться протягом 48 годин, проте, як можемо констатувати, ця обіцянка керівника МВС була провалена.

12 квітня Аваков заявив, що на захоплення районного відділку МВС у Слов'янську міліція буде реагувати жорстко – як на дії терористів. Утім, жорсткої реакції на ці події найближчим часом так і не надійшло, що також дає підстави класифікувати цю обіцянку як невиконану.

12 квітня в.о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко заявив, що влада ухвалить рішення про застосування силових методів, якщо сепаратисти, які захопили адміністративні будівлі та відділки міліції у східних областях, не складуть зброю.

В свою чергу, 13 квітня голова СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв, що сепаратисти, які відкриватимуть вогонь під час антитерористичної операції у східних областях, будуть знищені.

14 квітня своє звернення оприлюднив голова Донецької ОДА Сергій Тарута. В ньому він засудив, зокрема, дії екстремістських угруповань у регіоні та заявив, що не дозволить терористам панувати в області.

15 квітня в.о. Президента Олександр Турчинов запевнив, що скоро в Україні не залишиться терористів, і всі вони сидітимуть на лаві підсудних.

Віце-прем’єр Віталій Ярема того самого дня теж пообіцяв покарати терористів, які орудують в Україні. Крім того, 23 квітня він заявив, що результати антитерористичної операції на сході України будуть помітні вже найближчим часом.

Нагадаємо, сьогодні, 24 квітня, Міністерство внутрішніх справ заявило про початок антитерористичної операції в місті Слов'янську Донецької області.

Зі слів міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, концентрація найактивніших диверсійних груп і сепаратистських дій зараз найвища в Маріуполі, Артемівську та Слов'янську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: