ЦВК заблокувала реєстр виборців у 6 округах Донеччини – Охендовський

Читать на русском

Центральна виборча комісія заблокувала доступ до реєстру виборців у низці виборчих округів Донеччини через побоювання несанкціонованого доступу.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

«Ці рішення були ухвалені самою ЦВК після того, як ми отримали повідомлення про те, що відбулися погрози захоплення приміщень міських органів виконавчої влади чи органів місцевого самоуправління, де розташовані такі органи», – прокоментував ситуацію голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він також попередив, що немає жодних гарантій того, що списки виборців не потраплять до рук сепаратистів після того, як будуть надруковані. Тож комісія сподівається на ефективну роботу правоохоронних органів.

Нагадаємо, на початку березня в Криму самопроголошена влада півострова використала реєстр ЦВК для проведення місцевого референдуму.

Раніше Охендовський пояснив, у яких випадках можуть бути зірвані позачергові президентські вибори, заплановані в Україні на 25 травня. За його словами, завадити волевиявленню може лише введення надзвичайного чи воєнного стану. Значно ускладнити процес можуть масові фальсифікації та перешкоджання роботі окружних та територіальних комісій.

Про намір зірвати вибори 12 квітня заявив один із кандидатів Олег Царьов, а пізніше губернатор Харківщини Ігор Балута сказав, що не сумнівається, що зрив волевиявлення і є головною метою сепаратистів.

В архіві «Слова і Діла» налічується всього одна обіцянка Михайла Охендовського – про гарантію проведення виборів 25 травня та правомірність їх результатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: