Розслідування вбивств журналістів на сході – на контролі в Махніцького

Читать на русском

Органами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних справах, відкритих за статтями «умисне вбивство» за фактом зникнення волонтерів ГО «Телекритика» братів Гапичів та журналіста фонду «Відкритий діалог» Сергія Лестерова.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».  

Крім того, прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у справах щодо викрадення невідомими особами на території Слов'янська журналістки Ірми Крат та зникнення американського журналіста Саймана Островського.

З цього приводу в. о. генерального прокурора Олег Махніцький запевнив, що кожен випадок перешкоджання професійній діяльності журналістів або їх зникнення в гарячих точках перебуває на його особистому контролі.

Нагадаємо, колишній голова Донецької ОДА Андрій Шишацький 27 січня пообіцяв гарантувати безпеку журналістам під час виконання ними своєї професійної діяльності.

29 січня нинішній прем’єр-міністр, а тоді – голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запевнив, що винні в нападах на журналістів під час подій Євромайдану не підпадуть під дію амністії.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано низку невиконаних обіцянок попередньої влади стосовно журналістів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: