Місцеве населення більше не підтримує сепаратистів на сході – Наливайченко

Читать на русском

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає, що протестувальники, які захоплюють та утримують адмінбудівлі на Донеччині та Луганщині, вже не мають значної підтримки мирного населення.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Для нас найголовніше, і це просувається – щоб мирне населення поступово відходило від злочинців, і це відбувається», – заявив Наливайченко. Також керівник Служби безпеки повідомив, що його підопічні вже мають докази того, що від рук сепаратистів на Донеччині гинуть мирні жителі.

Він іще раз закликав жителів «не захищати терористів і не ставати живим щитом», а дати можливість уповноваженим органам їх нейтралізувати.

Наразі Міністерство внутрішніх справ проводить перевірки за фактами викрадення у Слов’янську високопосадовців, серед яких опинився і прокурор міста.

Напередодні «Слово і Діло» повідомляло про те, що СБУ назвала підозрюваних у вбивстві депутата горлівської міської ради Володимира Рибака. У Наливайченка вважають, що до злочину причетні російські розвідники Ігор Стрєлков та Ігор Безлер.

Валентин Наливайченко загалом дав 37 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». 21 його обіцянка перебуває в процесі виконання. Жодне із зобов’язань, які він узяв на себе на посаді керівника СБУ, поки не отримало статус виконаного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: