Гройсман подасть у Раду перший проект із реформи місцевого самоврядування

Читать на русском

Віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман обіцяє найближчим часом передати на розгляд Верховної Ради законопроект «Про співробітництво територіальних громад», який стане першим у низці нормативно-правових актів, направлених на реформу місцевого самоврядування.  

Відповідний законопроект був схвалений урядом на засіданні 23 квітня, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

«1 квітня уряд схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування, якою передбачається повна децентралізація влади і передача повноважень на місця територіальним громадам. Ми напрацювали зміни до Конституції України. ... В розвиток цих рішень уряд схвалив проект закону «Про співробітництво територіальних громад», який ми найближчим часом направимо в парламент», – зазначив Гройсман.

З його слів, зазначений законопроект вже погоджений з низкою облрад та облдержадміністрацій, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, іншими органами та організаціями.  

Передбачається, що прийняття законопроекту «Про співробітництво територіальних громад» суттєво розширить можливості місцевих громад у розв’язанні ними різноманітних проблем соціально-економічного характеру на зразок будівництва й утримання соціальних об’єктів, забезпечення водопостачання, вивезення сміття тощо.

Нагадаємо, 9 квітня Гройсман заявив, що всі законодавчі зміни, необхідні для проведення реформи місцевого самоврядування, будуть прийняті до кінця поточного року.

4 квітня Гройсман висловив думку, що практична реалізація реформи місцевого самоврядування розпочнеться з 2015 року, а весь процес її проведення займе до трьох років. 2 квітня він виступив проти практики призначення з Києва керівників обласних та районних адміністрацій.

Системою «Слово і Діло» загалом зафіксовано 218 обіцянок Гройсмана, 110 з яких було виконано. З усіма його обіцянками можна ознайомитися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: